Dit digitale aftryk

Har du mon nogensinde tænkt over, hvad der sker med din digitale arv, når du ikke længere er her? I dag har langt de fleste en eller flere profiler online, og når vi er gået bort, er det slet ikke så nemt for de efterladte at gøre noget ved det. Med mindre de altså har adgangskoderne.

Hvis du på forhånd tager stilling til, hvad der skal ske med dine online profiler efter din død, gør du det nemmere for dine efterladte. Så ved de, hvad de har at forholde sig til, og de skal ikke kæmpe med at få adgang uden password – hvilket er sværere end som så.

Du kan med fordel samle alle dine adgangskoder i en app eller skrive dem ned, så de er samlet til dine efterladte. Du kan også gemme dem i e-Boks sammen med øvrige vigtige dokumenter – og oven i købet indstille, hvem der skal arve indholdet i din e-Boks, når du går bort. I forhold til vigtige dokumenter kan du alternativt gemme dem på en harddisk uden password-beskyttelse.

Dokumentet Min sidste vilje er også en god måde at overlade din digitale arv til dine efterladte. De får adgang til dokumentet, når du ikke er her længere.