Ved dødsfald

Midt i det kaos en bortgang af et kært og elsket menneske er, kan det være svært at mønstre kræfterne til også at skulle tænke på at udfylde og indsende dokumenter samt planlægge en bisættelse eller en begravelse.

Hos Bedemanden Tørring - Uldum og omegn har vi stor erfaring i at håndtere dødsfald i både ind- og udland og i at planlægge mindeværdige højtideligheder, så vi står gerne til rådighed.

Et dødsfald udløser flere trin af praktiske opgaver, vi som bedemand kan hjælpe med at koordinere og overskueliggøre. Vi kan bl.a. stå for at anmelde dødsfaldet til sognepræsten i det sogn, hvor afdøde boede. Derudover kan vi via en fuldmagt melde, hvor skifteretten kan henvende sig i forhold til behandling af boet, vi kan anmode og begravelse eller kremering, og vi kan melde, hvornår – og hvor – højtideligheden skal finde sted. Derudover står vi for at udfylde, sende og godkende alle relevante papirer og dokumenter, samtidig med at vi kan bestille og booke alt i forhold til begravelse eller bisættelse.

Alt efter om du foretrækker at mødes hos os i begravelsesforretningen, hos dig selv eller i afdødes hjem, rykker vi ud og tager hånd om dig midt i sorgen.

Ved dødsfald i udlandet

Hvis en af dine kære går bort, mens vedkommende er i udlandet, er det landets lokale myndigheder, der sørger for at udfylde dødsattesten. Du kan kontakte den danske ambassade eller det danske konsulat med henblik på at få kisten eller urnen transporteret hjem, eller vi kan klare det for dig. Vi har stor erfaring med at håndtere alt det praktiske arbejde omkring et dødsfald i udlandet og sørger for at gøre det så nemt for dig som muligt.

Bemærk: Pr. 1. august 2014 kom der nye regler. Det betyder, at der ikke længere er offentlig dækning for udgifter til hjemtransport af en dansk sikret, der er afgået ved døden under en ferie- eller studierejses første måned (gælder EU-/EØS-lande, Schweiz og enkelte småstater). Det er derfor de pårørende, der skal stå for udgiften til hjemtransporten, med mindre afdøde havde en rejseforsikring. Udgifter til hjemtransport fra Grønland eller Færøerne vil fortsat være offentligt dækket.

Klik på hver enkelt punkt for at læse mere.