Mindesamvær

Efter en begravelse eller bisættelse er der i mange tilfælde en form for mindesamvær arrangeret af de pårørende. Mindesamværet varierer meget fra familie til familie, men omfatter som regel kaffe samt kage eller en anden type servering med øl og/eller vand.

Det er helt frivilligt, om du ønsker et mindesamvær eller ej, og hvor meget du ønsker at gøre ud af det. Mindesamværet kan holdes på en lokal kro, på et hotel, i et forsamlingshus eller et andet egnet lokale. Bedemanden Tørring - Uldum og omegn kan hjælpe med at formidle kontakt til egnede lokaler, men du skal selv aftale selve forløbet af mindesamværet med det sted, du ønsker at holde det.

Et mindesamvær er som regel relativt afslappet og har enkelte indslag i form af taler, sange/salmer og/eller et par minutters stilhed for den afdøde. Formen afgør I helt selv. I nogle tilfælde har afdøde selv udtrykt ønske om, hvordan mindesamværet skal foregå – evt. ved at betegnelsen ’gravøl’ bliver taget helt bogstaveligt.

Hos Bedemanden Tørring – Uldum og omegn hjælper vi gerne med at tælle antal deltagende i begravelsen og melde det videre til det sted, hvor mindesamværet skal holdes. Dermed er det nemmere for stedet at ramme rigtigt i forhold til antal kuverter.